Terug naar nieuwsoverzicht

Renesse Durft te Vragen

Ook in Renesse is het is een gegeven dat we steeds meer voor onszelf en onze omgeving moeten blijven zorgen. We blijven ook langer zelfstandig wonen. Als je ouder bent en je bent alleen komen te staan kan dat moeilijk worden. Durven vragen is daarom heel belangrijk!
Burenhulp is van alle tijden. Mensen willen best een keertje een boodschap voor iemand meenemen of de hond uitlaten. Maar met alle andere verplichtingen willen we daar vaak niet aan “vast” zitten.
Door met elkaar aan de slag te gaan maken de welbekende vele handen vaak licht werk.
Wij zijn op zoek naar mensen in Renesse die behoefte hebben aan een beetje hulp of gewoon gezelschap, samen iets ondernemen, maar ook naar mensen die bereid zijn om een ander te helpen en daar tijd voor willen vrij maken.

Kleine dingen als een boodschap doen of een keer op bezoek bij een vader of moeder waarvan de kinderen ver weg wonen. Een kind even opvangen na schooltijd. Koken voor iemand die herstellende is na een ziekenhuisopname. Het zijn een aantal voorbeelden waarbij jouw hulp een groot verschil kan maken.
Wij willen graag inzicht krijgen of de inwoners van Renesse al prima voor zichzelf en anderen zorgen of dat er behoefte is om „burenhulp“ georganiseerd te krijgen. Bijvoorbeeld via een website met vraag en aanbod of een centraal telefoonnummer.

Heb jij een vraag of juist een aanbod of een goed idee? Wij willen het graag horen en alle gegevens verzamelen. Pas als wij alles weten kunnen we organiseren wat nodig is. Om dit te inventariseren zijn wij elke vrijdag vanaf 20 mei tot en met vrijdag 25 juni van 09.00 tot 11.00 uur in het Dorpshuis Renesse.

DUS KOM DAN GEWOON EVEN LANGS! 

Informatie: renessedurfttevragen@gmail.com